Level 3 – Meesterschap 

Word een NAVIGATOR

Tip: Kies je direct voor level 3, dan krijg je gratis toegang tot onze online programma’s level 1&2.

“Navigeren vanuit een ontwaakt bewustzijn” is een levenshouding. Het gaat verder dan bewust beslissen, balanceren en richting geven. Het omvat een fundamentele benadering van het leven zelf; een manier van ‘zijn’ waarin we continu co-creëren tussen ‘ik wil’ en ‘wat wil er’… 

Leer:

✔  leiding te ervaren over je binnen- en buitenwereld.

✔.ontvankelijk te worden voor intuïtieve en universele leiding.

bewuste creatie dagelijks toe te passen door ‘het lot’ en ‘vrije wil’ optimaal samen te laten werken.

het navigatie kompas toe te passen in je dagelijks leven.

✔ dagelijks in alignment te leven.

Dive deeper: Een 4-daagse training in een vooruitstrevend gebied!

Tijdens deze 4-daagse training maken we een grote bewustzijnsshift. We duiken de diepte in, voorbij ons dagelijkse (waak) bewustzijn. Wil jij ontdekken hoe je jouw intuïtieve afstemming versterkt en inzet als een helder kompas in je leven? En ervaar jij een groot verlangen om vanuit het hart te gaan leven? Dan verwelkomen we je heel graag op onze trainingslocatie. 

 

We zullen allemaal (h)erkennen, er is nu eenmaal een verschil tussen online- en fysieke trainingen. Én ze hebben allebei hun functie.

In een online training kun je in je eigen tijd en tempo de inhoud tot je nemen en de oefeningen ervaren. Vragen stellen, samen de verdieping vinden; daar biedt een fysieke opleiding meer ruimte voor.

Wij hebben in onze opzet gekozen voor een combinatie van beiden. Je neemt de basis stof zelfstandig tot je, om vervolgens in een relatief kort tijdsbestek, onder onze persoonlijke begeleiding, de inhoud te verdiepen en te integreren. 

Herken jij bij jezelf of de mensen die jij mag begeleiden:

✔  het gevoel dat de dingen niet meer helemaal kloppen, out of sync raken?

✔  dat je jouw huidige leven op een bepaalde manier ontgroeit? 

✔  dat sturen op daadkracht, slim en sterk zijn, uitholt en steeds lastiger vol te houden is?

✔  dat de buitenwereld een (te) grote invloed op je heeft?

✔  het eenzijdig voelt om de wereld puur op een intellectuele en rationele manier te benaderen?

✔  te weinig bezieling en richting in je leven en dat het leven wat leeg, oppervlakkig, saai of eenzaam kan voelen?

✔  dat je jezelf te klein houdt?

✔  knagende gevoelens zoals onrust, vermoeidheid en overspanning, of stressvolle, grauwe, gedachten?

In 4 opleidingsdagen leer je nieuwetijdse navigatieskills toe te passen en verder te integreren aan de hand van het door ons ontwikkelde navigatiekompas: een belangrijk uitgangspunt voor de 4 dagen. Uiteraard maken we een verdiepingsslag op de online trainingen, waarbij de onderstaande elementen centraal staan: 

Meesterschap in navigatie

 • Het ontwikkelen van een krachtige en heldere presence 
 • Subtieler leren waarnemen, gelaagder leren kijken
 • Shiften tussen verschillende lagen in bewustzijn 
 • Intuïtieve afstemming
 • Jouw relatie tot het leven verdiepen 
 • De kracht van betekenisgeving
 • Leren co-ceëren met het leven
 • Regie versus overgave 
 • Zuiver zijn in communicatie  

Tools en methodieken die je sowieso voorbij zult zien komen:

 • Het navigatiekompas
 • Het navigatieladder
 • Het navigatiekruispunt

 

– Wil je meer proeven van de inhoud? Lees dan alvast over de modules van level 1 en 2.

– De opleidingsdagen richten je in eerste instantie op jouw persoonlijke integratie, maar de inhoud en oefeningen zijn ook zeer geschikt om te integreren in eigen praktijk.

 • 4 opleidingsdagen op een prachtige locatie in de natuur. 
 • Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 16 mensen.
 • Het zijn twee keer twee aaneengesloten dagen (do/vrij of vrij/za).
 • Locatie: midden Nederland.
 • Heb je alle 4 de opleidingsdagen bijgewoond? Dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ook fijn:

 • Vernieuwende methodieken en inspirerende werkvormen. 
 • Direct toepasbare opdrachten en technieken.
 • Veel ervaringsgerichte oefeningen.
 • Bonus: Toolkit die je direct kunt inzetten (in je eigen praktijk).

5 competenties waar een navigator in uitblinkt:  

 • WENDBAARHEID. Je beschikt over het vermogen om fluïde te navigeren door ogenschijnlijke uitdagingen of problemen. Je beschouwt uitdagingen als kansen om te leren en te groeien.
 • BEZIELING Je stuur op intenties van binnenuit én je bent afgestemd op ‘de bedoeling’. 
 • BEWUSTZIJN: Je bent je bewust van subtiele signalen en aanwijzingen vanuit je binnenwereld en en bent ontvankelijk voor signalen uit de buitenwereld. 
 • LEERGIERIGHEID: Je hebt een constante bereidheid om te leren en te groeien. Je staat open voor nieuwe ervaringen, reflecteert en hebt oog voor wat iets je laat zien.
 • PRESENCE: Je bent sterk gecenterd en gegrond in het NU en bewoont je lichaam. Hierdoor ben je instaat om jezelf en je omgeving te doorvoelen en blijf je afgestemd op flow. 
 • WIJSHEID: Je begrijpt de samenwerking tussen de persoonlijke wil en ‘life has it’s plan too’. Hierdoor kun je ergens ‘omheen kijken’ en gelaagder zien, invoelen en begrijpen. 

Het navigatie kompas

Een rijk fundament vanwaaruit je de wereld tot je neemt en tegemoet treedt; Natuurlijk is daarvoor een belangrijke basis gelegd in de opvoeding, maar leren hoe je vanuit een ontwaakt bewustzijn door het leven kunt navigeren heb je in je latere leven zelf maar uit te vinden. 

Met een sterk navigatie kompas ervaar je leiding van binnenuit én van buitenaf 

In deze 4-daagse training – die we Meesterschap hebben genoemd, leer je hoe je ‘navigeren vanuit een (veel) ruimer bewustzijn’ steeds verder kunt integreert. Het navigatie kompas kun je zien als een munt met twee zijdes, die continu co-creëren. Je wordt ontvankelijk voor innerlijke leiding én ontvangt leiding van buitenaf, omdat je afgestemd bent op zowel jezelf als het leven om je heen. 

Het is niet meer: ‘ik wil…’, maar ‘wat wil er?’.

Zo krijg je in de gaten dat de dingen vóór je gebeuren, overstijg je het ego-denken en zul je vanuit een toenemende presence steeds subtieler waarnemen. Een reis voorbij je geïdentificeerde zelf, waarbij je ware ik, je ware potentieel en je intuïtieve vaardigheden steeds meer ruimte en richting krijgen.

Iets voor jou?

 • Ben jij iemand die het verder zoekt dan de gangbare trainingen en opleidingen?

 • Maakt je hart een sprongetje bij het lezen van de inhoud en krijg je een fijn gevoel bij ons?

 • Heb je interesse in bewustzijnsgroei, intuïtieve ontwikkeling en spiritualiteit, maar ben je wel écht op zoek naar de praktische toepasbaarheid? 

Dan is Meesterschap echt iets voor jou!

Ontwikkeld voor iedereen met een verdiepende interesse in persoonlijke ontwikkeling, maar biedt ook voor psychologen, therapeuten en coaches waardevolle tools die direct toepasbaar zijn om te integreren in eigen praktijk.

 

Leren navigeren van binnenuit en van buitenaf

Meesterschap 

Aan het eind van deze opleiding:

 

✔ Spreek je een veel groter levenspotentieel aan.
✔ Heb je een sterkere presence ontwikkeld.
✔ Benader je uitdagingen vanuit de plek van vertrouwen.
✔ Ervaar je meer helderheid en een opgeruimd gevoel.
✔ Ben je veerkrachtiger geworden.
✔ Is het leven interessanter en betekenisvoller geworden.
 
Reviews

Wat anderen zeggen:

Heerlijk verfrissend, to the point en direct toe te passen. ik kijk met nieuwe ogen en ben veel nieuwsgieriger hoe de dingen zich aan me ontvouwen. Mooi man, het leven;) ❤️ 

– Sandra Knoop

Het belang van intuïtieve en spirituele ontwikkeling zouden we meer mogen opnemen in psychologie opleidingen. Erg waardevolle inhoud voor mezelf, maar zeker ook om toe te passen binnen mijn praktijk. Dank voor deze inspirerende training!

– Joke Hurkmans

Quick-wins om je bewustzijn dagelijks te kunnen sturen. Heel fijn zo concreet toepasbaar. Het maakt mijn leven makkelijker, gelaagder en interessanter;)

– Karlijn van Eerd

Ik ben deze training gestart om te proeven aan de inhoud. Zeer verrast over de diepgang, vernieuwende inhoud en de praktische vertaling die jullie hebben weten te maken. Nu al zoooo benieuwd naar de Navigator! 

– Linda van der Z.
Edith & Bente

Over de opleiders

Edith Horsting en Bente Heijtel zijn de auteurs van Check-in Cards en de oprichters en opleiders van de Check-in Academy én Check-in @Work. Wat hen met stip op nummer 1 verbindt? Hun eindeloze interesse in bewustzijnsgroei en hun aardse en ervaringsgerichte benadering. 

“We hebben in onze eigen ontwikkeling ervaren dat er in de verschillende wijsheidstradities, (wetenschappelijke) methodes en spirituele stromingen prachtige puzzelstukjes verscholen liggen, maar dat de concrete handvatten vaak ontbreken. En dat is nou precies wat wij zelf zo belangrijk vinden: dat je er werkelijk iets mee kunt.”

Edith Horsting

Opleider

Wat Edith van jongs af aan al boeit is mensen begeleiden in het steeds subtieler afstemmen en begrijpen van hun binnenwereld in een betekenisvolle wisselwerking met de buitenwereld. Hoe meer je bewustzijn verruimt hoe meer toegang je hebt tot een oneindige, direct toegankelijke wijsheid en potentie. Daar een leven lang in doorgeven en in blijven leren is wat zij het liefste doet.

Sinds 2009 werkt zij als coach en trainer binnen diverse (corporate) organisaties. Ze is o.a opgeleid aan the Coaching- en Counselling Europe in Den Haag, volgde de coachopleiding aan het Emotie Expertise Centrum en nam 3 keer deel aan de 9-daagse School for the Work (van Byron Katie). Verder zij opgeleid in Deep Democracy (level 1 t/m 3), NLP Practitioner, Geweldloze Communicatie, Hatha en Yin Yoga en volgde het certificeringstraject van de Wim Hof Methode. Momenteel volgt zij de 4-jarige opleiding tot Haptotherapeut.

“Wanneer je de verbinding aangaat met wat er leeft in jou, je omgeving én met wat realiteit is, is het bijna magisch om te merken hoeveel verbinding, helderheid en rust er ontstaat in zowel jouw binnen- als buitenwereld”.

Bente Heijtel

Opleider

Bente laat zich van kleins af aan al leiden door een sterk innerlijk kompas en rond haar 15e ontspringt haar diepgewortelde interesse in bewustzijnsontwikkeling. Het leven zelf is haar grootste studie en door de jaren heen kiest ze een ervaringsgerichte weg om zichzelf verder te ontwikkelen, want ze weet; there is so much more to life. Éen van haar grootste teachers is Penney Peirce: een pionier op het gebied van intuïtieve ontwikkeling wereldwijd.

Sinds 2009 werkt Bente als coach & trainer en faciliteert zij uiteenlopende trajecten binnen verschillende (corporate) organisaties, waarbij persoonlijke ontwikkeling altijd het fundament vormt om tot professionele ontwikkeling te komen. Tot 2013 werkt zij onder de vlag van een Coaching & Trainersbureau, sindsdien samen met Edith onder eigen naam.

Bente is naast haar studie Communicatie, opgeleid in de Lichaamsgerichte Psychologie en volgde de Coach opleiding aan het Emotie Expertise Centrum. In het gedachtengoed van Deep Democracy (level 1 t/m 3) vond zij een concrete methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Daarnaast werkt zij graag met het fundament van Geweldloze Communicatie, omdat het je leert spreken vanuit een dieper contact met je eigen binnenwereld. Adem- energie en ontspanningswerk leerde ze o.a. tijdens de 3 jarige Transformatieve Yoga opleiding en haar Mindfulness opleiding. En het certificeringstraject in de Wim Hof methode leerde haar o.a. over de kracht van mindset & koudetraining. Recent volgde zij Transformational Presence, op basis van de betekenisvolle boeken van Alan Seale. 

Word een Navigator

volg je training in 3 stappen:

Navigator Level 3

Meesterschap

4-daagse training op locatie

Naar afrekenen

Tip: Kies je direct voor level 3, dan krijg je gratis toegang tot onze online programma’s level 1&2.

Liever in 3 termijnen?

Meesterschap

4-daagse training op locatie

Naar afrekenen

Tip: Kies je direct voor level 3, dan krijg je gratis toegang tot onze online programma’s level 1&2.

F.A.Q.

Zodra je aan ons kenbaar maakt dat je de 4-daagse wilt volgen, of de betaling hebt voldaan, nemen we contact met je op om de eerst volgende startdata te bespreken.

Voor iedereen die al bekend is op de weg van persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen die verder zoekt dan de gangbare trainingen en opleidingen. Voor trainers, coaches, therapeuten en psychologen en die zichzelf willen blijven ontwikkelen en de opgedane kennis en tools willen integreren in hun praktijk, workshops of trainingen.

Met nieuwetijdse navigatieskills bedoelen wij het aanspreken en ontwikkelen van vaardigheden en vermogens, waardoor mensen lichter en met meer bezieling door het leven kunnen navigeren. Hierbij maken wij gebruik van een combinatie van intuïtieve, emotionele, spirituele en holistische benaderingen.

Als de teksten op deze pagina resoneren, dan zit je goed. Je krijgt juist hele concrete en praktische handvatten mee om krachtig te navigeren vanuit een ruimer bewustzijn. In deze training behandelen we geen technieken voor aura lezen, reading of healing. 

Direct na inschrijving krijg je toegang tot de online training en community. Naast de inhoud, heb je in de online omgeving dus de mogelijkheid om vragen te stellen aan medecursisten of aan ons zelf. Wij checken dit een aantal keer per week beantwoorden de vragen zelf.

OUD Direct na je inschrijving krijg je toegang tot de community. Hier kun je altijd onderling contact kunnen hebben, een vraag stellen en elkaar zo helpen en inspireren. Wat wij terughoren is dat het heel verrijkend en leuk kan zijn om met gelijkgestemden ervaringen te delen. Ook zullen wij zelf regelmatig actief zijn in de community om eventuele vragen te beantwoorden.

Als je toch de voorkeur geeft aan aanvullende één-op-één begeleiding, stuur ons dan even een mailtje.

Onze trainingen verdiepen en verrijken jouw persoonlijke ontwikkeling en versterken je persoonlijk leiderschap. Je ontwikkelt meer stuur- en veerkracht, waardoor je zeker ook steviger staat in je werk en in de uitdagingen die er dagelijks op je pad komen. 

Direct na aanschaf van de training ontvang je een factuur, zodat je deze (indien van toepassing) kunt indienen bij je werkgever. 

Ja. We kiezen in ons opleidingsaanbod bewust voor een combinatie van online programma’s en een fysieke training, zodat we in de fysieke opleiding gecomprimeerd kunnen houden en toch de diepte in kunnen gaan. Om deze reden hanteren wij het als voorwaarde dat je bij aanvang van de 4-daagse de online training reeds gevolgd hebt, ongeacht je werkervaring en gevolgde opleidingen. Nice to know: Als je je direct inschrijft voor de 4-daagse opleiding, krijg je gratis toegang tot de online trainingen level 1 en 2 (t.w.v. € 444)!

Dat kan. Stuur je mailtje naar info@check-inacademy.com en je ontvangt van ons een overzicht met de mogelijkheden en kosten. 

Ja, hier staan we zeker voor open. Stuur ons even een mailtje naar info@check-inacademy.com.

Ja, dit staat er los van. Naast de Check-in Academy zijn we tevens oprichters van Check-in Cards. Hoewel onze kaartensets ondersteuning bieden in het aanspreken van een verruimd bewustzijn, bieden de online trainingen én de fysieke 4-daagse opleiding echt iets anders. Hierbij staat het aanspreken en aanleren van nieuwetijdse navigatieskills centraal. 

Via onze nieuwsbrief (max 1x p.m.) blijf je op de hoogte van alle toekomstige ontwikkelingen, trainingen en producten. Je kunt je hiervoor aanmelden via de volgende link: aanmelden nieuwsbrief

De praktische vertaling van het werk van o.a. deze toughtleaders vind je terug in onze training.

Geïnspireerd op het werk van:

Ph.D Lisa Miller

Lisa Miller is hoogleraar aan Columbia University & oprichter van het Spirituality Mind Body Institute. Haar baanbrekend onderzoek, geschreven artikelen en boeken over spiritualiteit in link naar veerkracht zijn waanzinnig inspirerend en richting gevend.

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle helpt talloze mensen over de hele wereld een staat van levendige innerlijke vrede in hun dagelijks leven te ervaren. Zijn leringen richten zich op de betekenis en kracht van aanwezigheid, de ontwaakte bewustzijnsstaat, die het ego denken overstijgt.

Penney Peirce

Penney Peirce is een pionier op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en verwondert ons al jaren met al haar boeken & trainingen. Ze is een echte visionair en gespecialiseerd in innerlijke energiedynamiek, uitgebreide perceptie en transformatie. 

Mooji

Mooji is een spiritueel leraar naar wie je eindeloos kunt luisteren. Tijdens zijn podcasts en satsangs helpt hij je om jezelf vrij te maken van de vele manieren waarop het ego zich in jou manifesteert. Mooji wordt gezien als een lichtbon in deze wereld. Zijn aanwezigheid, wijsheid en begeleiding wijzen ons op wie we zijn, zonder de beperkingen van je geconditioneerde zelf.

Vera Helleman

Vera Helleman is de enige Nederlander in dit rijtje, maar verdient wat ons betreft een plek op het wereld podium. Vera is een visionair, helder voelend en is oprichter van het Emotie Expertise Centrum. Vera is uitmuntend in het overbrengen van energetische logica en begeleidt mensen vanuit de non-dualiteit in het proces van het ontwaken van je ware potentieel. 

Alan Seale

Alan Seale is bekroond auteur, inspirerend spreker, leiderschap- en transformatiecoach en oprichter & directeur van the centre for Transformational Presence — A way of showing up to life and leadership. Met zijn werk inspireert hij mensen wereldwijd om verder te kijken dan de geijkte op kennis en onderzoek gebaseerde methodes en meer ontdekkingsgerichte, intuïtieve en creatieve benaderingen te gebruiken.

Vragen over deze opleiding?

Neem zeker even contact op!

Naar contact