Level 1 – Level UP

Word een NAVIGATOR

Het probleem is niet dat we niet willen groeien. Het probleem is dat we zo verweven zijn met het leven dat we leiden, dat het ons nauwelijks lukt om eromheen te kijken. Terwijl we in potentie allemaal geleid kunnen worden naar een veel ruimer bewustzijn.

Aan het eind van deze training:

Kijk je met andere ogen naar jezelf en het leven

Ben je losser gekomen van blokkades, imprints en overtuigingen

Kun je intuïtieve vermogens beter ‘vastpakken’ en inzetten

Kun je situaties vanuit verschillende niveaus van de bewustzijn benaderen

Weet je hoe je leiding kunt ontvangen van binnenuit én van buitenaf

Weet je een fundamentele grondhouding van vertrouwen aan te spreken

Ben je bekend met de navigatieladder

Heb je krachtige navigatie skills ontwikkeld en een dagelijkse practise

Word een navigator!

Level 1

Direct zin in een game changer; een ruimere blik op jezelf en het leven? Nieuwe navigatie skills eigen maken, zonder teveel theorie, maar gericht op quick wins? Dan is deze Level 1 training Level UP iets voor jou! 

 • 11 lessen
 • Hoge kwaliteit video’s, toegankelijk voor zowel laptop, tablet als smartphone
 • Vernieuwende methodieken
 • Direct toepasbare opdrachten en technieken
 • Veel ervaringsgerichte oefeningen
 • Waardevolle presentaties
 • Inspirerende werkbladen
Reviews

Wat anderen zeggen:

Heerlijk verfrissend, to the point en direct toepasbaar. Ik was altijd erg van de controle willen hebben. Na deze training kijk ik met nieuwe ogen naar dezelfde dingen en ben zelfs nieuwsgierig naar hoe alles zich aan mij ontvouwt. Mooi man, het leven;) ❤️ 

– Sandra Knoop

Het belang van intuïtieve en spirituele ontwikkeling zouden we meer mogen opnemen in psychologie opleidingen. Erg waardevolle inhoud voor mezelf, maar zeker ook om toe te passen binnen mijn praktijk. Dank voor deze inspirerende training!

– Joke Hurkmans

Quick-wins om je bewustzijn dagelijks te kunnen sturen. Heel fijn zo concreet toepasbaar. Het maakt mijn leven een stuk eenvoudiger en tegeljkertijd ook gelaagder en interessanter;)

– Karlijn van Eerd

Ik ben deze training gestart om te proeven aan de inhoud. Zeer verrast over de diepgang, vernieuwende inhoud en de praktische vertaling die jullie hebben weten te maken. Nu al zoooo benieuwd naar Level 2! 

– Linda van der Z.

11 lessen: 

Navigeren gaat in essentie over hoe je je door het leven beweegt en vanuit welk bewustzijn aansturing plaatsvindt. Hoe ruimer ons bewustzijn, hoe subtieler we leren waarnemen en hoe makkelijker we ons lichaam, gevoelens en gedachten als gereedschap kunnen gebruiken om door het leven te navigeren. Maar je kunt ook navigeren op basis van energie, of signalen uit de buitenwereld. Kortom, een wereld te ontdekken!

Navigeren geeft een gevoel van regie en controle over je leven. Het gevoel aan het stuur te staan. Toch voelen we ons vaak richtingloos, onzeker of angstig. Hoe komt het dat we leiding verliezen en waar hebben we het antwoord in te zoeken? In deze les introduceren we je een belangrijk navigatie model en brengen we je in de directe ervaring.

In deze les geven we je toegang tot 2 oefeningen die het fundament vormen om helder te kunnen navigeren. Als je van deze oefeningen jouw dagelijkse prioriteit maakt, zet je één van de belangrijkste stappen in het meesterschap tot Navigator.

‘Heb maar vertrouwen dat je… dit kunt dragen, deze beslissing kunt maken, dit gesprek kunt voeren etc. Makkelijker gezegd dan gedaan, want dit vertrouwen voelen we vaak helemaal niet. In deze les leggen we niet alleen uit waardoor dit gebrek aan vertrouwen ontstaat, maar wijzen we je ook de weg naar een fundamentele grondhouding van vertrouwen; essentieel om navigatieskills naar een volgend level te krijgen. 

Een essentieel onderdeel van persoonlijke en spirituele groei: clear the clutter. Dit  gaat verder dan alleen het opruimen van fysieke rommel; het omvat het opschonen van mentale, emotionele en energetische blokkades die je ervan weerhouden om helder en authentiek te leven. 

We creeren de hele dag door. Door te navigeren geven we voortdurend vorm aan ons leven. Hoe we navigeren wordt bepaald door de ruimte van ons bewustzijn, wat direct is terug te zien in dat wat we geloven, waarnemen, uitstralen, communiceren, aantrekken en creëren.

Manifestatie, ook wel creatie, is dus de actieve uitdrukking van ons navigeren naar buiten toe, maar of er sprake is van bewuste creatie is maar de vraag. Komen we vanuit automatisme of vanuit een bewuste respons? 

In deze les zoomen we in op de pijlers reactiviteit en  pro-activiteit, leggen we je de eerste stappen uit van de navigatieladder en ontvang je werkbladen voor een waardevolle oefening.

 

 

 

Wat is wijsheid en hoe spreek je dat actief in je aan? En dan vooral op uitdagende momenten natuurlijk;) In deze les leer je schakelen tussen 4 niveau’s van waarnemen. Een heerlijk bruikbare navigatie tool om dagelijks in praktijk te brengen. 

Je hebt kleine dagelijkse keuzes én grote levensprocessen die een tijd lang rijpen in je binnenwereld. Wel of niet verhuizen, kinderen krijgen, van baan wisselen, dat boek schrijven, een relatie beëindigen, die opleiding gaan volgen… etc. Vaak schuiven we hierin lang heen en weer tussen dat we vinden dat we moeten, en dat wat we voelen wat we (‘eigenlijk’) willen. Door je hoger zelf aan te spreken, kun je deze navigatie processen een stukje versnellen. Ontdek samen met ons, hoe!

 

Hoe meer we leren navigeren op onze binnenwereld, hoe wijder onze ogen opengaan en hoe sterker we innerlijke leiding voelen. En dat is niet alles; we zullen ook steeds meer ervaren dat we leiding van buitenaf ontvangen.. In deze les laten we je zien hoe ‘het lot’ en ‘vrije wil’ optimaal samen kunnen werken en hoe dit kan bijdragen aan een werkelijk bezield leven in flow. Duik met ons mee de ervaring in, want dan ga je snappen wat we hiermee bedoelen!

Essentieel is dat we leren navigeren op onze binnenwereld, maar hoe verder we onze ogen openen, hoe meer we gaan zien dat we niet alleen leiding van binnenuit, maar ook van buitenaf ontvangen. In deze les laten we je zien hoe ‘het lot’ en ‘vrije wil’ optimaal samen kunnen werken en hoe dit kan bijdragen aan een werkelijk bezield leven in flow. Duik met ons mee de ervaring in, want dan ga je snappen wat we hiermee bedoelen!

 

Navigeren op de stem van het ego of op de stem van intuïtie? Hoe maak je onderscheid tussen beiden en hoe train je jouw intuïtieve vermogens? Hiervoor hebben we intuïtie eerst ‘vast te pakken’. Intuïtie lijkt in eerste instantie misschien ongrijpbaar, maar in de basis is intuïtie heel aards. In deze les zoomen we op inspirerende wijze in op intuïtie en laten we zien hoe je middels een praktisch overzicht hoe je op intuïtie kunt leren navigeren. 

In deze laatste les doorlopen we de navigatieladder en leren we je hoe je zelf kunt switchen tussen de verschillende tredes. Ook staan we stil bij navigeren van moment tot moment en van dag tot dag. We belichten 5 dingen die je dagelijks kunt doen om steeds natuurlijker te leren navigeren vanuit een ontwaakt bewustzijn. En vind je in deze les ook een kernachtige navigatie kit met daarin o.a.:

 • hoe navigeer je met je lijf?
 • hoe navigeer je door gevoelens en gedachten?
 • hoe navigeer je op basis van energie?
 • hoe navigeer je door lastige keuzes?

€179

Level UP

PRE-SALE: LEVEL UP is te volgen vanaf 30 september. Nu voor:

€85

In winkelmandje

Tip: Koop direct level 2 en krijg automatisch gratis toegang tot level 1! 

Level UP

Herken je in jezelf dat je het eigenlijk anders wilt? Dat je toe bent aan groei of verandering? Dat je lichter wilt leven en meer bezieling wilt ervaren? 

Of dat je jezelf in de weg zit in het maken van keuzes en beslissingen, omdat antwoorden van binnenuit niet matchen met verwachtingen over wat verstandig zou zijn, zou ‘moeten’ of ‘horen’?

Het gevolg is dat we blijven hangen in het oude, onszelf onnodig klein houden en de roep naar groei zo lang mogelijk negeren. 

Groei heeft altijd te maken met het verruimen van bewustzijn, het wakker worden voor de lessen die je te leren hebt en het leren aanvoelen van de ‘wel weg’. Maar dit ervaren we juist als lastig, omdat we het thuis en op school nooit geleerd hebben. 

We denken dus al snel dat we het maar te doen hebben met het bewustzijn waar we nou eenmaal toegang toe hebben, maar een ruimer bewustzijn is simpelweg aan te spreken, als je eenmaal weet hoe! Het is een voorwaarde om je navigatieskills naar een volgend level te brengen.

In deze training laten we je in 11 lessen heel concreet ervaren wat een ruimer bewustzijn betekent voor jouw navigeren, oftewel; jouw kijken, denken, voelen, ervaren en doen. 

Iets voor jou?

 • Heb je een verdiepende interesse in persoonlijke groei en ben jij iemand die het verder zoekt dan de gangbare trainingen en opleidingen? 

 • Maakt je hart een sprongetje bij het lezen van de inhoud en krijg je een fijn gevoel bij ons?

 • Of ben je psycholoog, therapeut of coach en zoek je waardevolle tools die direct toepasbaar zijn om te integreren in jouw praktijk? 

Dan zit je goed!;)

Navigeren vanuit een ruimer bewustzijn

Edith & Bente

Over de opleiders

Edith Horsting en Bente Heijtel zijn de auteurs van Check-in Cards en de oprichters en opleiders van de Check-in Academy én Check-in @Work. Wat hen met stip op nummer 1 verbindt? Hun eindeloze interesse in bewustzijnsgroei en hun aardse en ervaringsgerichte benadering. 

“We hebben in onze eigen ontwikkeling ervaren dat er in de verschillende wijsheidstradities, (wetenschappelijke) methodes en spirituele stromingen prachtige puzzelstukjes verscholen liggen, maar dat de concrete handvatten vaak ontbreken. En dat is nou precies wat wij zelf zo belangrijk vinden: dat je er werkelijk iets mee kunt.”

Edith Horsting

Opleider

Wat Edith van jongs af aan al boeit is mensen begeleiden in het steeds subtieler afstemmen en begrijpen van hun binnenwereld in een betekenisvolle wisselwerking met de buitenwereld. Hoe meer je bewustzijn verruimt hoe meer toegang je hebt tot een oneindige, direct toegankelijke wijsheid en potentie. Daar een leven lang in doorgeven en in blijven leren is wat zij het liefste doet.

Sinds 2009 werkt zij als coach en trainer binnen diverse (corporate) organisaties. Ze is o.a opgeleid aan the Coaching- en Counselling Europe in Den Haag, volgde de coachopleiding aan het Emotie Expertise Centrum en nam 3 keer deel aan de 9-daagse School for the Work (van Byron Katie). Verder zij opgeleid in Deep Democracy (level 1 t/m 3), NLP Practitioner, Geweldloze Communicatie, Hatha en Yin Yoga en volgde het certificeringstraject van de Wim Hof Methode. Momenteel volgt zij de 4-jarige opleiding tot Haptotherapeut.

“Wanneer je de verbinding aangaat met wat er leeft in jou, je omgeving én met wat realiteit is, is het bijna magisch om te merken hoeveel verbinding, helderheid en rust er ontstaat in zowel jouw binnen- als buitenwereld”.

Bente Heijtel

Opleider

Bente laat zich van kleins af aan al leiden door een sterk innerlijk kompas en rond haar 15e ontspringt haar diepgewortelde interesse in bewustzijnsontwikkeling. Het leven zelf is haar grootste studie en door de jaren heen kiest ze een ervaringsgerichte weg om zichzelf verder te ontwikkelen, want ze weet; there is so much more to life. Éen van haar grootste teachers is Penney Peirce: een pionier op het gebied van intuïtieve ontwikkeling wereldwijd.

Sinds 2009 werkt Bente als coach & trainer en faciliteert zij uiteenlopende trajecten binnen verschillende (corporate) organisaties, waarbij persoonlijke ontwikkeling altijd het fundament vormt om tot professionele ontwikkeling te komen. Tot 2013 werkt zij onder de vlag van een Coaching & Trainersbureau, sindsdien samen met Edith onder eigen naam.

Bente is naast haar studie Communicatie, opgeleid in de Lichaamsgerichte Psychologie en volgde de Coach opleiding aan het Emotie Expertise Centrum. In het gedachtengoed van Deep Democracy (level 1 t/m 3) vond zij een concrete methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Daarnaast werkt zij graag met het fundament van Geweldloze Communicatie, omdat het je leert spreken vanuit een dieper contact met je eigen binnenwereld. Adem- energie en ontspanningswerk leerde ze o.a. tijdens de 3 jarige Transformatieve Yoga opleiding en haar Mindfulness opleiding. En het certificeringstraject in de Wim Hof methode leerde haar o.a. over de kracht van mindset & koudetraining. Recent volgde zij Transformational Presence, op basis van de betekenisvolle boeken van Alan Seale. 

€179

Level-UP

PRE-SALE: LEVEL-UP is te volgen vanaf 30 september. Nu voor:  

€85

In winkelmandje

Tip: Koop je direct level 2, dan krijg je automatisch gratis toegang tot level 1! 

F.A.Q.

Ja, je kunt op elk moment starten met de training en je kunt het programma in je eigen tempo doorlopen. 

Je hebt één jaar toegang tot het programma.

Dat is helemaal aan jou. Het hele programma staat in één keer open zodat je zelf kunt bepalen in welk tempo je de lessen laat opvolgen.

Voor iedereen die al bekend is op de weg van persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen die verder zoekt dan de gangbare trainingen en opleidingen. Voor trainers, coaches, therapeuten en psychologen en die zichzelf willen blijven ontwikkelen en de opgedane kennis en tools willen integreren in hun praktijk, workshops of trainingen.

Met nieuwetijdse navigatieskills bedoelen wij het aanspreken en ontwikkelen van vaardigheden en vermogens, waardoor mensen lichter en met meer bezieling door het leven kunnen navigeren. Hierbij maken wij gebruik van een combinatie van intuïtieve, emotionele, spirituele en holistische benaderingen.

Als de teksten op deze pagina resoneren, dan zit je goed. Je krijgt juist hele concrete en praktische handvatten mee om krachtig te navigeren vanuit een ruimer bewustzijn. In deze training behandelen we geen technieken voor aura lezen, reading of healing. 

Direct na inschrijving krijg je toegang tot de online training en community. Naast de inhoud, heb je in de online omgeving dus de mogelijkheid om vragen te stellen aan medecursisten of aan ons zelf. Wij checken dit een aantal keer per week beantwoorden de vragen zelf.

Onze trainingen verdiepen en verrijken jouw persoonlijke ontwikkeling en versterken je persoonlijk leiderschap. Je ontwikkelt meer stuur- en veerkracht, waardoor je zeker ook steviger staat in je werk en in de uitdagingen die er dagelijks op je pad komen. 

Direct na aanschaf van de training ontvang je een factuur, zodat je deze (indien van toepassing) kunt indienen bij je werkgever. 

Ja. We kiezen in ons opleidingsaanbod bewust voor een combinatie van online programma’s en een fysieke training, zodat we in de fysieke opleiding gecomprimeerd kunnen houden en toch de diepte in kunnen gaan. Om deze reden hanteren wij het als voorwaarde dat je bij aanvang van de 4-daagse de online training reeds gevolgd hebt, ongeacht je werkervaring en gevolgde opleidingen. Nice to know: Als je je direct inschrijft voor de 4-daagse opleiding, krijg je gratis toegang tot de online trainingen level 1 en 2 (t.w.v. € 444)!

Dat kan. Stuur je mailtje naar info@check-inacademy.com en je ontvangt van ons een overzicht met de mogelijkheden en kosten. 

Ja, hier staan we zeker voor open. Stuur ons even een mailtje naar info@check-inacademy.com.

Ja, dit staat er los van. Naast de Check-in Academy zijn we tevens oprichters van Check-in Cards. Hoewel onze kaartensets en producten mooi ondersteunend kunnen zijn, bieden de online trainingen én de fysieke 4-daagse opleiding echt iets anders. Hierbij staat het aanspreken en aanleren van nieuwetijdse navigatieskills centraal. 

Via onze nieuwsbrief (max 1x p.m.) blijf je op de hoogte van alle toekomstige ontwikkelingen, trainingen en producten. Je kunt je hiervoor aanmelden via de volgende link: aanmelden nieuwsbrief

De praktische vertaling van het werk van o.a. deze toughtleaders vind je terug in onze training.

Geïnspireerd op het werk van:

Ph.D Lisa Miller

Lisa Miller is hoogleraar aan Columbia University & oprichter van het Spirituality Mind Body Institute. Haar baanbrekend onderzoek, geschreven artikelen en boeken over spiritualiteit in link naar veerkracht zijn waanzinnig inspirerend en richting gevend.

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle helpt talloze mensen over de hele wereld een staat van levendige innerlijke vrede in hun dagelijks leven te ervaren. Zijn leringen richten zich op de betekenis en kracht van aanwezigheid, de ontwaakte bewustzijnsstaat, die het ego denken overstijgt.

Penney Peirce

Penney Peirce is een pionier op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en verwondert ons al jaren met al haar boeken & trainingen. Ze is een echte visionair en gespecialiseerd in innerlijke energiedynamiek, uitgebreide perceptie en transformatie. 

Mooji

Mooji is een spiritueel leraar naar wie je eindeloos kunt luisteren. Tijdens zijn podcasts en satsangs helpt hij je om jezelf vrij te maken van de vele manieren waarop het ego zich in jou manifesteert. Mooji wordt gezien als een lichtbon in deze wereld. Zijn aanwezigheid, wijsheid en begeleiding wijzen ons op wie we zijn, zonder de beperkingen van je geconditioneerde zelf.

Vera Helleman

Vera Helleman is de enige Nederlander in dit rijtje, maar verdient wat ons betreft een plek op het wereld podium. Vera is een visionair, helder voelend en is oprichter van het Emotie Expertise Centrum. Vera is uitmuntend in het overbrengen van energetische logica en begeleidt mensen vanuit de non-dualiteit in het proces van het ontwaken van je ware potentieel. 

Alan Seale

Alan Seale is bekroond auteur, inspirerend spreker, leiderschap- en transformatiecoach en oprichter & directeur van the centre for Transformational Presence — A way of showing up to life and leadership. Met zijn werk inspireert hij mensen wereldwijd om verder te kijken dan de geijkte op kennis en onderzoek gebaseerde methodes en meer ontdekkingsgerichte, intuïtieve en creatieve benaderingen te gebruiken.