De Check-in @Work Toolkit
Werk jij geregeld met groepen? Met de Check-in @Work Toolkit ben je in no-time voorbereid om de meest inspirerende en betekenisvolle sessies te begeleiden.
Werk jij geregeld met groepen? Met de Check-in @Work Toolkit ben je in no-time voorbereid om de meest inspirerende en betekenisvolle sessies te begeleiden.
Tessa van Hasselt
Wat een mooi pakket bij elkaar! De card deck heb ik inmiddels standaard in mijn tas zitten, de toolkit neemt me veel werk uit handen én geeft mijn sessies echt een boost. De inhoud is een prachtige aanvulling op mijn eigen dropbox;), waar ik overigens alle toolkit-content inmiddels aan heb toegevoegd!
Als ervaren facilitators weten wij als geen ander hoeveel tijd en energie er gaat zitten in het ontwikkelen en voorbereiden van sessies. Hoe fijn is het om gewoon gebruik te kunnen maken van een compleet fundament dat al staat? En uit een bibliotheek vol slides, draaiboeken, werkvormen en werkbladen dié elementen te selecteren die jouw sessie uniek en impactvol maakt, zonder dat je het wiel steeds zelf uit moet vinden. Dat is de gedachte achter deze Check-in @Work toolkit.
Stel met gemak jouw eigen presentatie samen en maak gebruik van een hele reeks ondersteunende werkbladen.
Een inspirerend theoretisch kader over busyness en de effecten van oppervlakkige, gefragmenteerde aandacht. En wat er kan ontstaan als we de drukte doorbreken, zodat we ontvankelijker worden voor wat er (nog meer) leeft/speelt en daarmee het terrein van het grotere potentieel betreden.
De vragen die we onszelf en de ander doorgaans stellen liggen vaak in ons bekende straatje en selecteren we op basis van onze kennis, reeds opgedane (eigen) ervaring, persoonlijke interesses of ter vervulling van onze eigen behoeftes. Out of the box vragen, buiten jouw eigen vragen ‘vocabulaire’, richten de aandacht dus naar een nieuw te verkennen terrein. Om tijdens het inchecken werkelijk een groter potentieel aan te spreken is het dus belangrijk dat we überhaupt ontvankelijk zijn, maar ook dat we elkaar ‘andere’ verrijkende vragen stellen. Anders bewandelen we dezelfde paadjes met dezelfde voorkeursvragen, horen we steeds dezelfde antwoorden en leren we niks nieuws.
In deze module vind je een hele reeks verdiepende slides en werkbladen rond gespreksvoering. Merk je dat de communicatie in een groep uitdagend is of dat men de onderlinge communicatie wenst te verdiepen, dan biedt dit onderdeel diverse theoretische kaders en aanvullende reflectie oefeningen.
Hoezeer je ook je best doet; er zullen zich situaties voordoen waarin je getriggerd raakt en sterke emoties je neigen over te nemen waardoor je in automatische, niet helpende reacties vervalt. Wat doe je dan?
In deze module vind je een aantal helpende slides met bijbehorende werkbladen/ oefeningen.
‘Heeft het wel zin om met elkaar in gesprek te gaan?’ Een belangrijke en realistische vraag om jezelf als facilitator voorafgaand te stellen. Sommige context factoren kunnen namelijk een dusdanige invloed hebben, dat deze de bereidheid van de groep om zich open te stellen, mee te bewegen of stappen te zetten, verhinderen. In sommige groepen is het waardevol om deze inhoud tijdens de sessie zelf in te brengen.
In deze verdiepende module staan we stil bij het belang van inchecken en het verruimen van bewustzijn. Afstemming is niet-tastbaar en daarmee ook wat ongrijpbaar. Daarom staan we stil bij wat afstemmen is en de verschillende stappen die hierin wezenlijk zijn. Ook geven we aandacht aan de signalen en informatie die je op kunt pikken in de continue uitwisseling tussen je binnen- en buitenwereld, waardoor creativiteit, energie, ideeën, oplossingen, kansen, draagvlak en verbinding toe zullen nemen.
Om je op weg te helpen vind je een aantal concrete programma voorbeelden voor een dagdeel, een dag en een tweedaagse. Puur om een indruk te geven van de verschillende mogelijkheden. Uiteraard kun je deze voorbeelden naar eigen inzicht en tijdplanning twisten.
In het werkvormenboek zelf vind je een scala aan mogelijke werkvormen om met de card deck te werken. Ook vind je daarin kant en klare werkbladen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we ook alle presentatie slides, horende bij de te kiezen werkvormen, al voor je opgemaakt. Hoe fijn is dat!
Stel, je werkt met een groep en bedenkt ter plekke: we zouden eigenlijk aan de slag moeten met thema x, maar je hebt de digitale invulkaarten van te voren niet kunnen printen, dan hebben we de inhoud van alle 40 check-in thema’s ook als slides in de presentatie voor je klaargezet, zodat je het er altijd bij kunt pakken!
Bij het aanschaffen van de toolkit ontvang je niet alleen de card deck met begeleidend boekje thuis, maar ook een fysiek werkvormenboek met daarin allerlei leuke, verfrissende en beklijvende manieren om met de check-in kaarten te werken. Het boek bevat een hele reeks werkvormen, inclusief klant en klare werkbladen die je kunt gebruiken ter verdieping van jouw check-in sessies. Het werkvormenboek vind je ook digitaal in de toolkit, zodat je de oefeningen zo vaak kunt printen/uitdelen als gewenst.
Hoeveel verzoeken we wel niet hebben gekregen over de digitale-invulbladen van de 40 thema kaarten… Super fijn dat ze er inmiddels zijn, en dus als vast onderdeel van de tooit 😀! Hoe groot je de groep ook is waarmee je werkt. Het is alleen een kwestie van printen en je deelnemers kunnen a la minute aan de slag of op pad met het invulblad. Per thema is er een invulblad beschikbaar voor zowel individuele- als teamreflectie.
Een goede close-out van een sessie is een kunst, want je wilt uiteraard dat een sessie beklijft en dat de opbrengt geintegreerd wordt in de dagelijkse praktijk. Met deze extra bonus werkbladen weet je zeker dat mensen de deur uitlopen met een duidelijke verankering van alles wat aandacht heeft gekregen.
Bij het aanschaffen van de toolkit ontvang je de Check-in@Work card deck met begeleidend boekje.
Ondanks dat je de werkbladen in het Werkvormenboek ter voorbereiding op een sessie wilt kunnen printen (daarom o.a. ook digitaal in de toolkit), is het als facilitator ook heel fijn om het werkboek fysiek in je handen te hebben, zodat je er doorheen kunt bladeren of aantekeningen bij kunt schrijven.
In lijn met de Check-in @Work card deck hebben we een Check-in Notebook ontwikkeld met daarin subtiele quotes uit de card deck. Heerlijk om aantekeningen in te maken of te gebruiken voor eigen check-in momenten.
Laagdrempelig inchecken bij een ander, door een betekenisvol kaartje te schijven? In deze set van 8 check-in Gift Cards, met illustraties uit de card deck, maak je direct contact op een andere laag, doordat je jouw schijven kunt voort laten borduren op de zin op de kaart…
Om snel je weg te kunnen vinden, staan er in de online omgeving ‘kick off’ video’s voor je klaar.
Via jouw eigen account krijg je toegang tot de online Toolkit en eventuele toekomstige updates. Tip: Je kunt alle toolkit elementen direct op je eigen computer opslaan, dan heb je alles bij de hand.
Ja, dat wil ik!Geen toegang tot toolkit
40 werkgerelateerde check-in thema’s begeleiden je in het echte gesprek op werk
(Inclusief card deck)
– Hannie van Kesteren
– Jesse K.
– Nadia Werkhoven
– Caroline Latink
Nee, dit is niet mogelijk. De toolkit bouwt voort op de card deck.
Ja, dan kan tot juni 2024. In dat geval vragen we je even te mailen naar info@check-inatwork.com, zodat wij ervoor zorgen dat je voor €179 alsnog de toolkit ontvangt.
Twijfel niet en stuur ons een mail want we helpen je graag verder. Je kan ons dan altijd benaderen via info@check-inatwork.com. We nemen dan doorgaans binnen één of twee werkdagen persoonlijk contact met je op om je verder te helpen.
Jazeker! Juist wanneer je nog zoveel meer verantwoordelijkheden hebt om op te schakelen, is het fijn dat een groot deel van je voorbereiding uit handen wordt genomen.
Ook Agile en Lean coaches werken graag met de card deck omdat het ook voor hen oneindig veel mogelijkheden biedt, om steeds weer op een andere manier die laag aan te raken waar de werkelijke beweging te vinden is.
Ja, dat doen we graag. Naast dat je natuurlijk met de card deck/ en of de toolkit zelf een sessie kunt verzorgen, kun je er ook voor kiezen om (eerst) één of meerdere Check-in sessies door ons te laten begeleiden.
Dit kan een sessie op zich zijn of als onderdeel van een traject, training of een meerdaagse. Wil je hier eens vrijblijvend over in gesprek gaan, laat het ons dan weten via info@check-inatwork.com.